النهاردة هنعلم كيكة الأناناس بالكراميل أتمنى تعجبكم وتجربوها ياحبايبى
المقاديرللكيكة :
8 بيضات
1كوب سكر ناعم الحبيبات
2 و1/2كوب دقيق
1باكو بيكنج بودر
1م/ص فانليا
مقادير الكراميل :
1ك سكر +3 ملاعق ماء
علبة كمبوت أناناس
الطريقة:
ناخد البيض ونحط عليه الفانليا ونضرب بالمضرب شوية حلوين كده لغاية ميتجانس كويس
وبعدين نحط كوب السكر ونستمر فى الضرب
لغاية ميعمل عندنا منقار العصفورة بالمضرب ولازم المنقار علشان الكيكة الإسفنجية تنجح
متابعين
معايا ضرب البيض والسكر
هنا وصلنا لمنقار العصفورة ياقمراااااااااااااااااااااااات
وبعد منوصل للمنقار نكون نخلين الدقيق مرة وبعدين نلمه وننخله على الخليط مع باكو البودر
ونقلبه بالراحة علشان متهبطش ونقلبه على شكل نص دايرة ياقمرات
بعد كده نجيب الصينية اللى هنحطها فيها ياقمرات ونحط فيها مقادير الكراميل ونحطها على النا ر بالشكل ده
لغاية ميكون لونه دهبى بالشكل ده مش بنى
بعد كده نحط كمبوت الأناناس عليه بالشكل ده بس نخلى بالنا علشان الكراميل سخن
وبعد كده نضيف خليط الكيك عليى الأناناس وندخلها الفرن على درجة 180 لمدة 3/4 ساعة والفرن طبعا بنشغله أول منبدأ نعمل الكيكة
ودى بعد مطلعت من الفرن
وبعد كده نقلبها على طول بس بحذر علشان الكراميل ونسقيها بشراب الكمبوت ياقمرات بالشكل ده
وبالهنا والشفا الموضوع ده بتاعى مش منقول